HTML

szaMóca

SzaMóca vagyok, Innen jöttem, írni már első osztályos korom óta tudok, és a Véletlen úgy hozta, hogy mostantól itt is fogok, abból a célból, hogy Mindenkinek jó legyen...

Friss topikok

  • volkerpapa: Örülök, hogy újra írtál! Egész más hangulatú mint az eddigiek, de teljesen a tiéd - így a te hango... (2009.11.12. 14:14) Pusztuljon a vérkatica!
  • Gidus82: Most már több időm lesz és tudok neked írni mindenről sokat sokat..:)Boldog vagyok hogy költesz, h... (2009.03.27. 09:37) Emlékszem...
  • Szapi: Mint egy mese... Nagyon szép, és minél többet olvasom annál jobban tetszik. Ráadásul holnap van a ... (2009.03.20. 16:36) Időjárás-jelentés
  • volkerpapa: "Jópofa gyakorlat" :-) Ez is legalább annyira tetszett nekem, mint Szapinak az, amit szóban csinál... (2009.03.20. 16:21) Együtt, otthon
  • szaMóca: ui: örömmel tölt el, ha a soraim hatással vannak Rátok! :) (2009.03.13. 10:58) Különös Utak...

Linkblog

2009.03.19. 20:41 szaMóca

Időjárás-jelentés

A Napkorong lomha léptekkel törte át a horizontot. Szikrázó kék ég köszöntötte a hajnalt. S mint föld alól kibúvó kis mag, piciny csíráját kivillantotta, majd rohamtempóban vágtatni kezdett a magasba.

A reggel álmosan várta a délelőttöt, észre sem vette, hogy elszaladt az idő. Ám ahogyan a Nap mind magasabbra ért, a hűvös, jeges szél felhők hadát kezdte hordani elé. Szikrázó fényét sötét, dagadó fátyollal próbálták eloltani. De a Nap rendíthetetlen volt, melegét lágy hullámokban fodrozta a földre. Fénykardjával néhol lyukakat vájt a felhők oldalába, s pengéjén megcsillant a Szeretet. A felhők dühösek lettek. Seregeket toboroztak ellene. A vad szél pártjukat fogta, segítségül haragos felhőket hozott nekik. A Nap mosolygott rajtuk, ahogyan megrázkódtak, és havat ontottak magukból. A pelyhek azonban nem értek földet, a meleg semmivé foszlatta őket. A felhők erre jégzáport zúdítottak a földre, utolsó fegyverüket sütötték el. Mindhiába. A szél szárnyán a napsugár is helyet kapott, s gyermeki kacagással emésztette el a földre szánt golyókat. A felhők meggyöngültek. Darabokra hullott seregük. A szél már csak annyit tehetett, hogy éles, metsző hideggel kaszálta a jó időt. A Nap elálmosodott. Fejecskéjét lehajtotta, és délutáni szundikálásba szenderült a békés, tejszínhabos felhők között. A zajos szél azonban nem hagyta sokáig pihenni. Mindenféléket elhordott, csak nehogy nyugta legyen a Napnak. Erre ő tette a dolgát, csak sütött és sütött. A szél hirtelen egy virág illatát érezte meg, és fejét vesztve elszaladt, hogy megkeresse. A Nap eltelt boldogsággal. Vörösesen izzani kezdett a horizont. Az ég kékje lila fürdőt vett tőle. Beleborzongtak.

A Nap elfáradt mára. Lassan indult nyugovóra térni, óvatosan bukott alá éj-takarójának. Álmában pajkos réteken járt, ahol füvek szökkentek szárba, bogárkák ébredeztek, és az ég kékjébe kiáltó szerelmes madarak adták hírül mindenkinek: Eljött a Tavasz!

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://nyuszomuszo.blog.hu/api/trackback/id/tr911012757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

volkerpapa · http://volker.hu 2009.03.20. 16:22:29

Nagyon élénk képet sikerül a szavakkal elénk varázsolnod - tetszik! ;-)

Szapi · http://webrontgen.hu 2009.03.20. 16:36:28

Mint egy mese... Nagyon szép, és minél többet olvasom annál jobban tetszik. Ráadásul holnap van a tavasz első napja :) Mostantól már hosszabbak lesznek a nappalok mint az éjszakák... Éljen a Napocska!
süti beállítások módosítása